Feestelijke handeling start bouw Bosstaete

9 maart '20

Op vrijdag 6 maart j.l. hebben wij feestelijk gevierd dat de bouw van nieuwbouwwijk Bossaete van start is gegaan. Er worden 56 woningen gebouwd in Lochem. Dit werd natuurlijk gevierd met alle toekomstige bewoners van de wijk.

image alt

Bosstaete

Aan de Zutphenseweg in Lochem, op het voormalige terrein van Transportbedrijf Polsvoort, verrijst de nieuwbouwwijk Bosstaete. Het plan is tot stand gekomen in nauw overleg met de gemeente, buurtbewoners en de toekomstige bewoners. De nieuwe woonwijk ligt aan de zuidkant van Lochem op 10 minuten fietsen van de binnenstad. Er komen 56 woningen, 9 vrijstaande woningen, 30 twee-onder-een-kapwoningen en 17 rijwoningen. De woningen zijn door architectenbureau Palazzo Oost uit Holten speciaal voor deze locatie ontworpen.

image alt

Visie

Bert Groot Wesseldijk, wethouder van de gemeente Lochem: “Ik heb me sterk gemaakt voor dit plan maar daarnaast zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de wensen en belangen van omwonenden. Volgens mij is dat goed gelukt. Er is veel vraag naar nieuwe woningen. Met de bouw van de woningen op Bosstaete komen we tegemoet aan die vraag én het zorgt ook voor een goede doorstroming van woningen in Lochem. Daar ben ik blij mee.”

André ten Vergert, ontwikkelingsmanager bij BPD zegt: “Een prachtig voorbeeld van een herontwikkeling waarbij de wensen van de buurt en toekomstige bewoners op het juiste moment samenkomen met een prachtig resultaat.”

Prognose

De eerste woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd.

  Planning
  Nieuwsoverzicht