Voorzieningen in Lochem

Van kinderdagverblijf tot basisschool, van supermarkt tot winkelcentrum. Alles wat je nodig hebt in Lochem is altijd in de buurt van je huis. 

Alles binnen handbereik

In Lochem zijn er meerdere supermarkten. Handig want dan is er altijd wel eentje bij je in de buurt. Bovendien is er ook nog eens elke woensdagochtend markt waar je terecht kunt voor verse producten. Én er is ook nog eens een gezellige winkelstraat die door de kern van Lochem kronkelt. Hier zijn niet alleen de grote winkelketens vertegenwoordigd maar ook de kleinere speciaalzaken.

image alt

Zorg en onderwijs

Lochem beschikt onder meer over een huisarts, tandarts, apotheek en een praktijk voor fysiotherapie. Ook qua onderwijs is er voldoende keus. Er zijn 11 openbare en 6 bijzondere basisscholen. Tevens is er het Staring College voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium gevestigd.

image alt

Sport, natuur en recreatie

Lochem is een stad in beweging. Er zijn mogelijkheden om te voetballen, volleyballen, zwemmen, tennissen, paardrijden, korfballen, handballen, turnen, fitnessen en badmintonnen. Eigenlijk teveel om op te noemen. Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen. In de groene omgeving van Lochem zijn er namelijk diverse prachtige fietsroutes. Bovendien zijn er in Lochem ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Kasteel Ampsen en de St. Gadulakerk. Van de Lochemse Berg en rivier De Berkel tot de Gorsselse Heide, de omgeving van Lochem is prachtig. Hier kun je lekker uitwaaien, heerlijk wandelen of een fietstocht maken.